top of page

AVA-ASAJA se adhiere a la movilización en protesta por las obras de la CV-500 que agravarán el tráfico

Tractores CV 500.jpg

NdP. 03.11.2019

​​

  • Els agricultors participaran en una tractorada des de la Ciutat de les Arts i les Ciències fins a la Plaça de l'Ajuntament de València el proper 8 de novembre.

L'Associació Valenciana d'Agricultors (AVA-ASAJA) s'adhereix a la mobilització convocada el proper divendres 8 de novembre a València per part de veïns, hostalers, comerciants i altres col·lectius socials de les pedanies i pobles del sud de València en protesta per les obres que projecta la Conselleria d'Obres Públiques en el traçat de la CV-500 o carretera del Saler.

​

L'organització agrària donarà suport aquesta protesta amb la participació de desenes d'agricultors que portaran les seves maquinàries, ja que la mateixa consistirà en una marxa de tractors, vehicles comercials i motos que partirà a les 9 hores des de la Ciutat de les Arts i les Ciències i, després de circular per algunes de les principals artèries de València, es concentrarà a les 10 hores a la Plaça de l'Ajuntament.

​

El responsable de la sectorial de l'Arròs d'AVA-ASAJA, Miguel Minguet, alerta que "l'autovia del Saler, lluny de ser una via conflictiva o anòmala dins el Parc Natural de l'Albufera, constitueix l'eix vertebrador del trànsit a la zona i, en el cas del sector agrari, és l'única que els agricultors tenim per arribar als nostres camps. En l'anterior legislatura, el Consell ja va provocar importants trastorns en la circulació i augmentar el risc d'accidents mitjançant una ampliació tant del voral com dels carrils bici. De fet, va convertir la ruta en pràcticament intransitable per als tractors i recol·lectores d'arròs més grans. Si ara Obres Públiques dugués a terme els seus nous plans, els problemes de circulació s'agreujarien encara més ".

​

Minguet coincideix amb la resta d'afectats a reclamar a l'administració autonòmica que "millori aquesta infraestructura essencial per al parc natural però sense oblidar a les persones que hi viuen i sense perjudicar les diferents activitats econòmiques que afavoreixen la preservació del mateix".

9257_cv500.png
protesta-cv500-saler-700x393.jpg

L'Expressió, periòdic independent de participació ciutadana pertany al grup editorial El Petit Editor.

L'Expressió

-NOTICIA EN CASTELLANO-

 

 

La Asociación Valenciana de Agricultores (AVA-ASAJA) se adhiere a la movilización convocada el próximo viernes 8 de noviembre en Valencia por parte de vecinos, hosteleros, comerciantes y otros colectivos sociales de las pedanías y pueblos del sur de Valencia en protesta por las obras que proyecta la Conselleria de Obras Públicas en el trazado de la CV-500 o carretera de El Saler.

​

La organización agraria apoyará esta protesta con la participación de decenas de agricultores que llevarán sus maquinarias, ya que la misma consistirá en una marcha de tractores, vehículos comerciales y motos que partirá a las 9 horas desde la Ciudad de las Artes y las Ciencias y, tras circular por algunas de las principales arterias de Valencia, se concentrará a las 10 horas en la Plaza del Ayuntamiento.

​

El responsable de la sectorial del Arroz de AVA-ASAJA, Miguel Minguet, alerta de que “la autovía de El Saler, lejos de ser una vía conflictiva o anómala dentro del Parque Natural de La Albufera, constituye el eje vertebrador del tráfico en la zona y, en el caso del sector agrario, es la única que los agricultores tenemos para llegar a nuestros campos. En la anterior legislatura, el Consell ya provocó importantes trastornos en la circulación y aumentó el riesgo de accidentes mediante una ampliación tanto del arcén como de los carriles bici. De hecho, convirtió la ruta en prácticamente intransitable para los tractores y cosechadoras de arroz de mayor tamaño. Si ahora Obras Públicas llevara a término sus nuevos planes, los problemas de circulación se agravarían aún más”.

​

Minguet coincide con el resto de afectados en reclamar a la administración autonómica que “mejore esta infraestructura esencial para el parque natural pero sin olvidar a las personas que viven en él y sin perjudicar las diferentes actividades económicas que favorecen la preservación del mismo”.

bottom of page