top of page
OJO POR OJO.jpg
HIMIKO THE GODSLAYER VS. THE DAEMON LEGI

Celebrat el Festival de Cinema de merda de Sueca

​​

  • El portugés Fernando Allé i el japonés Hikaru Tsukuda arrasen en el CIM Sueca més multitudinari

Organització. 22.10.2019

Els cicles es van tancant en el Festival de cinema de merda de Sueca. La millor prova de que vuit edicions consecutives donen per a desenvolupar el seu particular star system és que ja hi ha realitzadors ben coneguts pel públic que guanyen premis de forma asidua. Així, el portugués Fernando Allé, entra al selecte grup, junt a David Muñoz i Guillaume Rieu, dels qui han guanyat un premi SHIT en dos edicions del festival. 

 

En aquest cas la pel·lícula guanyadora va ser “Mutant Blast”. Un thriller postapocalíptic produït per la mítica Troma que compta amb un gran desplegament de sang, amputacion,  visceres, un home-llagosta i un dofí mutant armat amb una katana. Fernando Alle, director de la pel·lícula guardonada, ja va guanyar en la primera edició del festival, l’any 2012, amb el seu curtmetratge Banana MotherFucker. 

 

En la secció de curtmetratges va arrasar el japonés Hikaru Tsukuda, amb la seua peça “Himiko The Godslayer vs. the daemon legion of Azure dragons.” Un apoteòsic tokusatsu on l'heroïna, Himiko, traduïda al valencià com “Amparito Roca”, lluita a mort contra una horda de dracs malvats en meitat d’un festival d’explosions i efectes especials.

 

En el CIM Sueca és el públic, i no un jurat, qui elegeix les pel·lícules guanyadores. El públic puntua cada pel·lícula i així s'obté un ranking que s’actualitza dia a dia. El CIM Sueca és l'únic festival del món on les pel·lícules que menys ha valorat el públic també tenen premi. De fet el guardó MORRALLA atorgat a les obres que menys puntuació aconsegueixen, sol despertar les mateixes expectatives i competència que el SHIT. 

 

Però finalment, el premi MORRALLA s’ha quedat “a casa”, donat que el llargmetratge guanyador ha sigut “Ojo por ojo” de l’il·licità afincat a Barcelona, Michael Ramos. La brasilera “Coxinha 2” de Cristiano Sousa s’ha imposat en la secció de curtmetratges.

 

A més d’aquests 4 premis, l’organització del festival ha volgut atorgar mencions especials que es poden consultar, junt a la classificiació final, a la web www.cimsueca.com. Destaca la incursió en el palmarés del cinema hindú, que amb tres mencions, ha sigut la gran sorpresa del festival d’enguany. Dos mencions per a la pel·lícula brasilera Fome, una altra per a una webserie sobre gossos Carlinos i els locals J.Frames Bond, Rabo Parmesano, Carlos Masó i Victor Manuel López han completat el palmarés.

 

La huitena edició del CIM Sueca ha consolidat definitivament el festival entre el públic, amb sessions que han completat l’aforament de les 400 localitat del Centre Municipal Bernat i Baldoví de Sueca. El festival es destaca com un dels més importants a nivell europeu del cinema Trash, Gore, Serie B i undergorund. En aquest gènere cal destacar la potència dels festivals de Catalunya i del País Valencià. Els últims anys, festivals com el B-Retina de cornellà, l’Horrorvision de Barcelona, el Bai De Fest de Roses, el Fangofest d’Amposta, el Catacumba de Godella, el Suspiria de Sant Vicent del Raspeig o el Fantosfreak de Cerdanyola, ja han superat els tradicionals centres europeus de la Serie B alemanys i neerlandesos.

​

​

-NOTICIA EN CASTELLANO-

​

​

Los ciclos se van cerrando en el Festival de cine de mierda de Sueca. La mejor prueba de que ocho ediciones consecutivas dan para desarrollar su particular star system es que ya hay realizadores bien conocidos por el público que ganan premios de forma asidua. Así, el portugués Fernando Allé, entra en el selecto grupo, junto a David Muñoz y Guillaume Rieu, de los que han ganado un premio SHIT en dos ediciones del festival.

 

En este caso la película ganadora fue "Mutant Blast". Un thriller postapocalíptico producido por la mítica Troma que cuenta con un gran despliegue de sangre, amputaciones, vísceras, un hombre-langosta y un delfín mutante armado con una katana. Fernando Alle, director de la película galardonada, ya ganó en la primera edición del festival, en el año 2012, con su cortometraje Banana Motherfucker.

 

En la sección de cortometrajes arrasó el japonés Hikaru Tsukuda, con su pieza "Himiko The Godslayer vs. the daemon legión of Azure dragons". Un apoteósico tokusatsu donde la heroína, Himiko, traducida al valenciano como "Amparito Roca ", lucha a muerte contra una horda de dragones malvados en mitad de un festival de explosiones y efectos especiales.

 

En el CIM Sueca es el público, y no un jurado, quien elige las películas ganadoras. El público puntúa cada película y así se obtiene un ranking que se actualiza día a día. El CIM Sueca es el único festival del mundo donde las películas que menos ha valorado el público también tienen premio. De hecho el galardón MORRALLA otorgado a las obras que menos puntuación consiguen, suele despertar las mismas expectativas y competencia que el SHIT.

 

Pero finalmente, el premio MORRALLA se ha quedado "en casa", dado que el largometraje ganador ha sido "Ojo por ojo" del ilicitano afincado en Barcelona, Michael Ramos. La brasileña "Coxinha 2" de Cristiano Sousa se ha impuesto en la sección de cortometrajes.

 

Además de estos 4 premios, la organización del festival ha querido otorgar menciones especiales que se pueden consultar, junto a la clasificación final, en la web www.cimsueca.com. Destaca la incursión en el palmarés del cine hindú, que con tres menciones, ha sido la gran sorpresa del festival de este año. Dos menciones para la película brasileña Fome, otra para una webserie sobre perros Carlinos y los locales J.Frames Bond, Rabo Parmesano, Carlos Masó y Victor Manuel López han completado el palmarés.

 

La octava edición del CIM Sueca ha consolidado definitivamente el festival entre el público, con sesiones que han completado el aforo de las 400 localidad del Centre Municipal Bernat i Baldoví de Sueca. El festival se destaca como uno de los más importantes a nivel europeo del cine Trash, Gore, Serie B y undergorund. En este género hay que destacar la potencia de los festivales de Cataluña y Valencia. Los últimos años, festivales como el B-Retina de cornellà, el Horrorvision de Barcelona, el Bai De Fest de Roses, el Fangofest de Amposta, el Catacumba de Godella, el Suspiria de San Vicent del Raspeig o el FANTOSFREAK de Cerdanyola, ya han superado a los tradicionales centros europeos de la Serie B alemanes y neerlandeses.

HIMIKO CARTEL.jpg
MUTANT BLAST CARTEL.jpg
MUTANT BLAST.jpg
COXINHA 2.jpg
bottom of page