top of page

El col·legi Rafael Comenge d'Alberic combat la leucèmia infantil

2.jpg
5.jpg

NdP. 29.10.2019

Prop de cinc-cents alumnes van participar activament durant la setmana passada en diversos actes organitzats pel col·legi Rafael Comenge d'Alberic per a lluitar contra la leucèmia infantil. La iniciativa va tindre el seu moment culminant amb la marxa que va finalitzar en el recinte firal de la localitat, on es van llegir diversos manifestos i es va ballar per a visibilitzar una malaltia que suposa un càncer dels glòbuls blancs (un tipus de cèl·lules de la sang). Professors, pares i mares i escolars es van unir en una inacabable marxa que va permetre que els alumnes col·laboraren amb la iniciativa “Un entre cent mil”, l'única ONG a Espanya compromesa a dedicar tots els beneficis de les seues activitats a un projecte anual d'investigació contra la leucèmia infantil, una malaltia que suposa el 30% del càncer infantil amb més de 300 casos diagnosticats a l'any sol a Espanya. “Desgraciadament, dos de cada deu xiquets segueixen sense tindre cap esperança al no haver-hi avanços clínics des de fa anys. Avanços que només arriben a través de la investigació”, argumenten des de la fundació.

 

El centre educatiu d'Alberic, el director del qual és Arturo Pons, ha participat exactament en el projecte “La volta al col·le”, en el qual enguany s'han donat cita més de 350.000 escolars i membres de la comunitat educativa de 900 col·legis de tota Espanya. Havien d'enviar un vídeo sobre la solidaritat dels estudiants amb el cas i després cada classe va treballar en un mural que, col·lectivament, va prendre forma en el recinte firal, en el qual van estar presents l'alcalde, Toño Carratalá; i la regidora d'Urbanisme i segona tinenta d'alcaldia, Liliana Palència. En tots ells es llançaven missatges d'ànim per als malalts o s'incitava a col·laborar amb la investigació per a combatre la malaltia. Els i les alumnes de sisé curs van col·laborar amb els mestres en l'organització de la cita i van llegir els manifestos. Cada família havia d'aportar, com a mínim, un euro, sent en general major el lliurament. Eixa aportació es destina a un projecte d'investigació que la “Fundació Un entre cien mil” finança cada any des de 2014. Era la segona ocasió en la qual participaven els escolars d’Alberic en la iniciativa i tots els estudiants participants van rebre un diploma pel seu acte solidari.

6.jpg

- NOTICIA EN CASTELLANO-

 

Cerca de quinientos alumnos participaron activamente durante la pasada semana en varios actos organizados por el colegio Rafael Comenge de Alberic para luchar contra la leucemia infantil. La iniciativa tuvo su momento culminante con la marcha que finalizó en el recinto ferial de la localidad, donde se leyeron varios manifiestos y se bailó para visibilizar una enfermedad que supone un cáncer de los glóbulos blancos (un tipo de células de la sangre). Profesores, padres y madres y escolares se unieron en una inacabable marcha que permitió que los alumnos colaborasen con la iniciativa “Uno entre cien mil”, la única ONG en España comprometida en dedicar todos los beneficios de sus actividades a un proyecto anual de investigación contra la leucemia infantil, una enfermedad que supone el 30% del cáncer infantil con más de 300 casos diagnosticados al año solo en España. “Desgraciadamente, dos de cada diez niños siguen sin tener ninguna esperanza al no haber avances clínicos desde hace años. Avances que solo llegan a través de la investigación”, argumentan desde la fundación.

 

El centro educativo de Alberic, cuyo director es Arturo Pons, ha participado exactamente en el proyecto “La vuelta al cole”, en el que este año se han dado cita más de 350.000 escolares y miembros de la comunidad educativa de 900 colegios de toda España. Debían enviar un video sobre la solidaridad de los estudiantes con el caso y después cada clase trabajó en un mural que, colectivamente, tomó forma en el recinto ferial, en el que estuvieron presentes el alcalde, Toño Carratalá; y la concejala de Urbanismo y segunda teniente de alcaldía, Liliana Palencia. En todos ellos se lanzaban mensajes de ánimo para los enfermos o se incitaba a colaborar con la investigación para combatir la enfermedad. Los y las alumnas de sexto curso colaboraron con los maestros en la organización de la cita y leyeron los manifiestos. Cada familia tenía que aportar, como mínimo, un euro, siendo en general mayor la entrega. Esa aportación se destina a un proyecto de investigación que la “Fundación Unoentrecienmil” financia cada año desde 2014. Era la segunda ocasión en la que participaban en la iniciativa y todos los estudiantes participantes recibieron un diploma por su acto solidario.

bottom of page